2012-02-29
 20:13:31

One pice -

Tar tillfället till akt och tävlar om ett gäng dasspapper och en one pice! :) Hoppas att turen är på min sida denna gången för det har den verkligen inte varit det sista! :(


Vill du också vara med och tävla besök då http://annasmix.se/2012/february/tavling-lambi-onepiece.html?_tmp=75e0f9a62db9f2b1b850d0fa73cf8a4120cd5b9d :)

/
S
2012-02-29
 15:51:25

Solskens dag -

Idag lyser solen:) Trodde inte att det skulle bli så fint väder som det är ute nu. För i morse såg det grått och trist ut.
Idag har jag och Vincent varit på en sekonhand för barnkläder som ligger här i mellerud, Affären heter Emil & Ida.
Köpte ett par fodrade regnbyxor och en tunnare vår jacka och det kostade 100kr!!!! Hur billigt som helst och kläderna såg nya ut! Skit bra då barn växer mycket när dom är små. Rekomenderas varmt att ta en sväng dit och kika!

Sedan nu på eftermiddagen kom svärmor med dotter och fikade passade bra då jag precis ställde in muffins när dom kom i ugnen.
Fick insperation av Emma som också hade bakat muffins;)

/
S
2012-02-28
 19:10:34

Latmask! -

Jag är en latmask! Måste verkligen börja "träna" eller åtminstonde ut och röra på mig mer! Funderar på om jag ska prova Zubma spelet på xboxet men hur mongo ser inte det ut och stå där och svänga på rumpan. Grannarna kommer väl tro jag är helt knäpp! Haha ;)
Hoppas det blir bättring på det iaf om vi flyttar för det är så tråkigt att träna själv. Jag har inte karaktären till det ger upp alldeless för lätt om jag typ ska ut och springa. Springer 500m sen går jag resten typ. haha Va så jäkla skönt när jag spelade fotboll fy fan vad jag plågade mig sjäv men gud va skönt det känndes efteråt! :) Då kände jag att jag tränade för att få vara med och spela på matcher och kämpa där. Men nu vad ska jag träna för? Jo visst man mår ju bättre fysiskt och pshysiskt men jag ahr inte motivationen. Någon som vet hur man får den?

Ne slut skrivet om det!

/
S
2012-02-28
 09:14:13

Klätterapan Vincent -

Ja det kan man lugnt säga att han är! Han klättrar upp i soffan, ner igen, upp igen går runt i soffan och går ner på andra sidan. sedan upp i fåtöljen kikar i fönstret sedan ner igen. Så håller han på hela dagarna! Och han blir så arg när han inte får komma upp! Han blir helt trotsig och bara grinar som en tok! Håller verkligen en 10 månaders bebis på såhär?

/
S
2012-02-27
 17:14:42

Estelle Silvia Ewa Mary Bernadotte -

Som ni alla vet så fick vi ju en liten prinsessa den 23 februari som ska heta Estelle Silvia Ewa Mary Bernadotte.
När jag såg på nyheterna vad den lilla prinsessan skulle heta så fastna jag direkt för Estelle! Tycker det är ett jätte fint namn:)

Kanske barn nr2 kommer få heta det? ;) Återstår att se !


/
S




Lilla prinsessan! (Bild lånad av tv4)
2012-02-27
 09:13:20

Längesedan -

Ja nu va det längesedan jag skrev! Har varit en lugnt helg fast ändå inte!
I fredags så bytte vi ju värme i huset till pellets. Så på kvällen åkte vi till bauhau och köpte en pall med pellets och en ny toalett också då vär nere står och fyller vatten hela tiden.

Lördag åt vi frukost och sedan ta på oss kläder och vidare för att hämta hö i högsäter. dom hade kor och hönor där vi hämtade höt så vi var in och kikade på dom Vincent sa inte ett ljud när vi kollade på kossorna, han bara studerade dom. :) Men när vi kom in till hönorna och tuppen började gala jösses vad han började grina! Haha såg så roligt ut för då kom "surläppen" fram och jag lovar den var långt ner också! :) så vi gick därifrån ganska snabbt.
Sedan upp och lasta av det, hem och duscha byta kläder och vidare till thn för att köpa kläder till Vincent eftersom att alla hans 74stl börjar bli lite korta i ärmarna. Byxor kan han fortfarande ha. Stor handlade mat och blöjor på ica maxi, så mkt billigare! Andreas skulle egentligen bytt till sig någon grej till bilen men klubb huvudet som han skulle byta med hade ju inte sagt hela sanningen om grejen så det blev avblåst.

Igår så vaknade fisen kl 6:20= zombimamma eftersom han sovit piss denna veckan! Så hans pappa gick snällt upp så jag fick sova 2H till, det uppskattades! Sedan kom svärmor m. familj på fika. Hade även ring om dom kunde ta med motorsågen då vinbärsbuskarna skulle sågas ner! ( vildvuxna fula buskar) Och ja dom kommer växa upp. :)
Det hela slutade med att vi plockade bort en hög med massa grenar som låg på tomten sedan började vi rensa upp i häcken mellean grannen, för fy FAN vad den ser ut! Men får ta resten nästa vecka då tiden rann iväg.


Detta har vi sysslat med i helgen därför det blivit lite dåligt med inlägg!


/
S



Vincent ballade ur när han fick paket i julas resulterade i denna bild:)
2012-02-24
 08:22:21

Ny värme -

Japp idag ska vi sätta in pellets i huset! Det går inte att elde med olja längre. Roligt att den är slut innan man hunnit betala den! Så nu blir det pellets. Kommer hit en gubbe nu vid kl9 och ska sätta in den och göra allt arbete så vi slipper krångla med det.


Igår så va jag på TP party hos Emelie alltid lika  trevligt hos henne, och god fika också! :)

/
S
2012-02-23
 15:34:31

Torsdag -

Idag har vi slappat på förmiddagen sedan har jag faktist städat!
Känns skönt när man iallafall har städat hela nedervåningen! Skuratgolven och dammat! Det jobbigaste är att vilden Vincent tycker att skurhinken är så kul och stoppa händerna i och sedan in i munnen! Mamma tycker inte det är så fräscht! Men det löste vi med att sätta han i gåstolen. Mohahaha! ne men då nådde han inte till hinken.

Sedan ikväll så ska jag och Vincent till Emelie på Tupperware party! Vet inte m man ska köpa något men finns så mycket bra grejer som jag vill ha men plånboken säger NEJ!

Men som sagt något litet bara!

/
S
2012-02-22
 18:43:41

Fettisdagen -

Igår var det fettisdagen och det blev hela 2st semlor!! Det är bara så jäkla gott! Baka egna men jag fattar inte vad jag gör för fel! Bullen blir så torr och inte alls lika luftig som dom är i affären? Och jag använder mig av en bakassistans men dom blir torra och luftiga trotts det! Men dom blev goda ändå! med god "gojja" i mitten och grädde på det så satt dom som en smäck!  :)


/
S
2012-02-22
 13:53:01

BB -

Big Brother!
Förra säsongen kollade jag inte hela utan halva. Väntade Vincent och kunde inte sova på kvällen så började kolla på det och sen va jag fast!
Men måste säga iår, vad är det för folk som är med? Hanna Widerstedt?! Okey visst man kan ju ha sina egna åsikter men enligt henne så är det bara hennes åsikter som räknas och har man inga pengar så finns man inte!? Kul liv!

Jaja hoppas hon åker ut snart iaf!
Det är min åsikt !

/
S
2012-02-21
 17:11:24

Tänder -

Japp Vincent tänder bara ploppar upp 1 efter 1. :) Så nu får man verkligen passa sig så han inte hugger! :)


Dessa bissar har kikat igenom men alla blå ser man så dom kommer snart med! Inte så konstigt att han varit gnällig,sur och bajsat minst 6 gånger per dag de senaste veckorna!

Och de senaste dagarna har han varit super glad! :)


/
S
2012-02-21
 10:23:14

Bad -

Japp det är precis vad vi ska göra idag vi ska gå till badhuset och bada en liten sväng! :) ska bli gott! Men måste får lillfisen till att sova en stund först annars blir han helt slut.

Igår bakade jag semlebullar och en stor bulle som fick bli en semeltårta mer om det sen! :)

/
S


Sötnosen igår!
2012-02-20
 11:56:41

Sportlov -

Ja denna veckan är det sportlov för dom flesta barn runt om här. Så min lillebror kom till mig imorse så ska vara här ett par dagar! :) Imorgon ska vi nog gå till badhuset som säkerligen är full proppat med ungar! Men gott å få bada då det inte blir något bad denna veckan heller!

Nu ska jag lägga in alla räkningar, jättekul! inte så men måste göras!



/
S
2012-02-18
 21:10:53

Melodifestivalen -

Måste säga vilket skämt!!! Hela programmet är ju SKIT! Och låtarna ska vi inte prata på.
Tacka vet jag när Carola vann med stormvind, eller Charlotte Perrelli m. tusen och en natt. Det va ju musik som gick att lyssna på.
Men nu! att inte SVT skäms för det borde dom göra om inte annat.!!



/
S
2012-02-18
 18:36:49

Rally -

Idag har vi även varit på rally! När vi gått upp imorse så tog vi det ganska lugnt först men sedan så fick vi en jävla fart och slängde oss i väg för att hinna köra in på rally sträckan så vi slapp gå in!
för till saken hör det att min mamma hade Vincent och hennes gubbes föräldrar alltså min "plast" farmor & farfar bor precis intill rallysträckan ( typ max 25m ifrån vägen) ;) så vi skulle ju till dom och stå där och titta och även hämta lillfisen då! Så där har vi tillbringat hela dagen! :) alltid lika trevligt och kul och kolla på rally med.
Till och med Vincent hängde med och kollade på bilarna såg så kul ut! haha

Ne nu väntar jag på att Andreas ska komma hem med chiliostbågar och en cocacola så man kan ha lite lördags mys!

Imorgon ska jag även med min kusin då hon ska kvala in till GP ponnyn imorgon i billldal! :) Så hoppas det går bra imorgon! Ska bli spännande att vara med iaf!


/
S
2012-02-18
 18:32:11

Bio -

Igår valde jag och Andreas att lämna Vincent så vi kunde gå på bio som vi skulle gjort förra helgen men nu fick vi tummen ur :)
Vi såg " En gång i phuket" den va skit bra tyckte jag! Haha Klart se värd måste jag säga.
Sedan åkte vi hem och bara tog det lugnt såg på någon film på tven som va sådär.
Konstigt nog trots att vi var barnfri så vaknade vi kvart i 8! Trodde vi skulle sova längre men icke!


/
S
2012-02-16
 18:28:04

Promenad i snö -

Som rubriken lyder, jag och Vincent va ute en liten sväng i snön förut det bara vräkte ner. Va en sväng in på hemköp och pratade med chifen där! Men som vanligt så sa han inget vettigt! Sedan bort till shell och tjötade med Märtha och Isabell :)
Göttegrisen Märtha åker till Thailand nästa vecka i 2 veckor! Inte alls avundsjuk!

Imorgon hoppas jag på positivt svar ifrån min vän Emma! :) Hoppas det iaf! :)

Ne snart kommer gubben hem så får väl tända i kaminen så det är varmt när han kommer.
Är ju faktist "bara" 21 grader och hans vill helst ha 25+ :P

Imorgon blir det lugna puckar, kanske kan få upp lister och så på övervåningen.


/
S

2012-02-15
 17:11:34

Prinsen -


Prinsen förut i solskenet! Fick ha på sig glajjerna :) ♥
2012-02-15
 10:18:22

Solsken -

Solen lyser ute och det är +1 :) Hoppas våren kan komma nu! Dock så blåser det lite ute men vi ska ta en liten tur med vagnen snart upp till affären. Kanske blir en sväng in på modehuset. Måste ha mig nya byxor/leggins! Alla som jag äger har gått sönder precis ALLA! finns inte ett par som jag har som det inte är hål i! Så typsikt att alla skulle gå sönder samtidigt också.

Ja igår va det ju ett par här och kollade på huset men dom bjöd fördåligt! Visst man kan pruta men pruta 135 000kr är lite mycket tycker jag!

Ha en trevlig dag!

/
S
2012-02-14
 19:36:32

Alla hjärtans dag -

Ja, idag är det alla ♥ dag. Den firades med ett varmt glas oboy med grädde. Det är lyx det :) Haha
Eftersom min sambo Andreas fick jobba över och inte kunde komma hem så blev det en ensam dag men det går allt bra när jag har min lilla solstråle:)

Får önska er alla en fortsatt trevlig kväll!:)

Själv ska avnjuta ett par negerbollar och ett glas cola!

/
S



Jag & prinsen i sommras
2012-02-14
 15:44:52

Inget bad -

Nepp idag blev det inget bad. Dom ringde igår kväll ifrån rådahallen och sa att instruktören blivit sjuk :( och nästa vecka är det lov så det blir inte bad förens v.9. Fast funderar på om man ska gå dit i helgen kankse en sväng :)
Får se hur det blir.
På söndag ska jag i alla fall med min kusin Julia till billdal ridklubb för semifinal för GP ponnyn så hål tummarna! :)

Snart kommer det ett par hit och ska kolla på huset! :D hoppas dom tycker om det och köper det så är det ur välden! :) Så hela förmiddagen har jag tillbringat med att städa och fixa till det lite. Nu har jag även gått runt och tänt ljus och plockat lite! Så om 16min kommer dom! :)

hörs sen!

/
S
2012-02-13
 17:36:04

BVC -

Japp där har vi varit nu i eftermiddag. Det gick super! :)
Han hade dock inte gått upp så mkt i vikt så den kurvan gick lite neråt nu men längden och huvudomfånget följde.

Vikt: 9620g
Längd: 76cm


/
S
2012-02-13
 11:06:23

Helgen som varit -

Ja helgen som varit har vart lugn. vi har inte gjort speciellet mycket. Freag förmiddag så hade vi fika besök och åt semeltårta! MUMS. I fredags kväll så satt jag själv hemma och kolla på tven.
Och lördag så va det slappt hela dagen. Andreas grejade lite med att måla lister och jag tog det lugnt och gjorde inte många knop. Andreas va även iväg på eftermiddagen där och körde på isen i sunnanå. Igår såg vi på film på förmiddagen och jag va allmänt skit trött då Vincent tyckte det va dags att gå upp kl 6 :15! Opigg mamma hela dagen igår.
va kalas för Andreas "plastpappa" på eftermiddagen fick semeltårta igen! Ååå det är så jäkla gott! hade kunnat äta en hel sådan själv. Haha :) Sedan på kvällen så lagade jag pesto späckad fläskfilé med hasselbackspotatis och kall beaines sås:) (vet inte hur det stavas) ;) Det va mumsigt! :)

/
S


Igår firade vi 2år ♥




I lördags va prinsen 10 månader
( 6 månader på kortet )
2012-02-13
 10:54:27

Börjar veckan med -

Tandläkaren! Ja där va jag idag kl 7:30! Är det männskligt att gå upp till tandläkaren så tididgt? Det tycker då inte jag som har en snäll son som brukar sova till iaf 7:30. Men det gick bra skötte mina tänder gjorde jag också så gick igenom besiktningen där med påbackning om att andvända tandtråden mer :)

Lilleman ligger och sover nu. Och jag måste städa hela huset idag för imorgon så kommer kanske några och kollar på huset. Sedan i eftermiddag så ska vi till bvc också :) ska bli kul och se vad fisen växt. Han börjar typ växa ur allt. Alla 74 stl börjar bli lite korta i ärmarna på tröjorna byxorna passar fortfarande. Tycker det är jätte roligt att köpa kläder så men när man behöver köpa nya uppsättningar varannan var tredje månad börjar man tröttna lite! Men sånt är det ju kan ju se det positiva med att det finns ju kläder till nr 2 ;) Haha

Nu ska jag ta tag i saken och röja lite!

/
S
2012-02-11
 14:42:03

Mat -

Ja det är vad jag håller på med nu. igår tog jag upp köttfärs som jag tänkte vi kunde ha till middag idag, när jag stod där och funderade på vad ska jag göra då? hmm, köttbullar el pannbiffar. Ne har gjort det mycket nu det sista så kom jag på! Ja köttfärslimpa dé lux ;) Haha Med det menar jag en köttförs limpa som jag uppdaterat lite med fetaost ´, basilika och vitlök! Ja hoppas det kommer smaka. :) Gjorde även en sats med chokladbollar som står i kylen och väntar på lördagsmyset! :)

Nu ska jag skala potatisen och göra såsen så! Kan lägga upp recept senare om någon är intresserad?!

/
S
2012-02-11
 11:43:40

Trött kille -

Ja det är precis vad jag har bredvid mig i soffan. Lille killen han va förkyld förra veckan och nu verkar det som om det kommit tillbaka lite igen :( . Han har börjat hosta lite och så rinner näsan. Men han är ju hur pigg som helst som tur är så humöret är det inget fel på :). Igår somnade vi jättetidigt, Eller jag somnade tidigt Vincent somnade ju "sin" tid. Men kl 20:00 stensov jag och Vincent i soffan. :) Idag har det inte blivit så mycket gjort. Har mest tagit det lungt, det är faktist skönt att göra det så på en lördag. :)

Nu ska jag se klart på filmen som går på kanal 5 :)

/
S
2012-02-10
 10:56:12

Bebis mat -

Ja det är vad jag har gjorde i tisdags ikväll! :) Jag har inte gjort någon mat själv till Vincent utan köpt burkar. Förutom när han va mindre för då räkte det ju att koka en potatis.
Men jag tänkte att jag skulle prova att göra en ny kycklinggryta till oss "vuxna" med ungefär samma ingredienser som i barnmaten. Och det blev super bra!

Det man behöver är:

3 st kycklingfilér
1 Burk cocosmjölk
1 broccoli huvud eller ca 3dl frysta
1 paprika i valfri färg
250g champinjoner
1 burk minimajs
2,5dl grädde
0,5 msk kycklingbuljong (jag använder mig av flytande!)
vatten
0,5msk röd chilipasta
salt & peppar
matolja
2st kastruller
Ris

Strimla och stekkycklingen (1till "barnmat" 2 till "vuxna") stek "1" filé i taget för det ska få färg inte kokas i stekpannan. Den första omgången du steker är till barnmaten så ingen salt peppar och sedan i kastrull nr1, utan ta det på omgång nr2&3. Och sedan i kastrull nr.2
Tag och stek broccoli,paprika,minimajs,chaminjonerna för sig så dom får färg. Jag steker även i SMÖR!
Sedan tar du och tar lite av varje grej och lägg i kastrull nr1 sedan resten i kastrull nr 2.
Sedan 3msk grädde till kastrull nr1. Resten i nr2. Tag cocosmjölken och ta ungefär 2msk till kastrull nr1 resterande i nr2. Av buljongen behövs bara 1krm till "barnmaten". Sedan 1.5dl vatten till kastrull nr1 och 2dl till nr2.
låt kastrull nr 1 koka till allt är mjukt. Fyll även på med lite vatten om det behövs för det ska va såsigt för annars blir det "cement" när man mixar med riset. Till barnmaten kokade jag 1,5dl okoktris. 

Nu till "vuxenmaten" jag gillar stark mat så jag hade i ungefär 0,5msk med chili pasta men vill man ha starkare så tar man i mer och mildare mindre! :)
Låt sedan detta koka så broccolin är "ál dente". Man kan även vänta med att hälla i paprikan tills i slutet så den också håller sig "ál dente". Till detta serverade jag jasminris men går lika bra med vanligt matris. :)

Sedan när man ska mixa barnmaten så ta och häll i riset, ca 2msk matojla och mixa. Blir det jätte "cementigt" ha i vatten,  smör, grädde eller mjölk. Har ni ett barn som är "trög i magen" ha i mer olja. :)

Jag andvänder mig av smör och grädde. Inga light produkter eller matlagningsgrädde!!


Hoppas det ska smaka! :)


/
S





2012-02-10
 10:16:45

Tillbaka -

Ja nu är jag tillbaka igen.
I onsdags morse så åkte jag och Vincent med min sambo till hans jobb. Kl 04:10 ringde klockan. Kan säga att jag va som en medvetslös ko. Som tur va så kunde vi lägga oss i husvagnen ett par timmar. När vi vaknat så gjorde vi oss klara förr att åka till Emma och Casper :) Där tillbringa vi hela dagen på eftermiddagen så kom mormor och hämta Vicnent så han va där övernatten. Jag åkte till stenungsund och sov där.
När jag vaknade åkte jag iväg till Emma och Casper igen! :) Hjälpte till i stallet så det va färdigt.
Sedan åkte jag hämtade lilleman hos mamma i tanum. Sedan tillbaka till stenungsund och sedan HEM ! :) Det har varit lite farande fram och tillbaka men alltid kul och göra något annat än att va hemma då vi bara har 1 bil som fungerar som den ska!

Gjorde en kycklinggryta i tisdags som blev skit bra. Vincent fick också några potioner av den. Lägger upp recept sedan! :)

/
S
2012-02-07
 09:05:46

Babysim -

ja idag är det babysim. Hade egentligen tänk att hoppas över idag eftersom han varit så snorig i helgen men har nu repat sig så vi går dit idag. :) Han älskar ju det!
Annars blir det inte så mycket idag ska försöka laga lite "matlådor". Så om någon har nåot bra recept på bra mat till matlådor som går att frysa så skriv gärna till mig! :)
Sitter just nu och äter frukost och ser åp tv:en. Vincent står med och kikar på teven just nu för nu är det reklam ;) haha

/
S




Min prins 3 1/2 månad
2012-02-06
 16:22:18

Jag är med och tävlar -

Jag är med och provar turen än en gång i en tävling! Jag tävlar om ett paket med nappar ifrån namnnappen.se
Jag tävlar hos http://minbebis.com/blogg/bebisdags/vinn-valfritt-paket-med-namnnappar/ tävla ni också! :)



/
S
2012-02-06
 13:48:50

Måndag igen -

Hej allihopa.
Idag är det måndag igen! Hör och häpnad ;) Känns som om veckorna bara flyger iväg. Idag har jag och Vincent varit och lämnat skidorna jag hyrde i helgen. Sedan har vi varit hemma och jag har gjort mat. Och även en banankaka för hade 2st "svarta" bananer.
Middas maten som jag gjorde är skit god och tar inte så lång tid att göra! Är typ en "risgratäng" med kassler! :)
Kan lägga ut recept sedan!

/
S
2012-02-05
 09:56:56

Söndag -

Va ett par dagar sedan jag skrev något. Men har haft lite att göra! :) I fredags så tog vi det ganska lugnt eller a jag och Vincent för Andres fixade med bilen innan vi skulle iväg på lördagen.
Igår åkte vi alltså till hovfjället och åkte lite skidor. Va så jäkla kul! Trodde inte det skulle gå så bra som det gjorde eftersom det ändåså va 4 år sedan sist. Men det gick super synd bara att det va så jäkla kallat! Fy jag trodde jag skulle frysa ihjäl ett tag där.
Va hemma vid 20:00 då vi hämtade lillfisen också.
Idag vet jag inte riktigt vad som händer det blir nog en lugn dag idag med. Ska till affären sedan och handla lite för ikväll blir det tacos! :)

/
S
2012-02-02
 15:54:36

Bästisar <3 -



Vincent´s bästis Casper


2012-02-02
 10:22:27

Team sportia & Stallet -

Ja idag ska jag försöka hinna upp till stallet och måste även till team sportia och prova ut skidor som jag ska hyra på lördag för då bär det av mot hovfjället för en dag med skidåkning! :)
Ska bli spännande va dock ett tag sedan jag åkte skidor! (2008) !! Haha undra hur detta kommer gå.

Igår va det iallafall en trevlig dag. Först var det fika på förmiddagen sedan avsluta jag och Emelie dagen med bad. Och det gillade killarna! Både Rasmus och Vincent va trötta efteråt. Men kul tyckte dom det var.

Just nu är busen ute i köket och käkar upp alla kex som ham slängt på golvet! Kan inte annat än säga att han är rätt söt! :)

Nu får det bli en dans med dammsugaren!

/
S


Vincent
2012-02-01
 10:04:57

Fika besök -

Ja idag får vi fika gäster! :) Emelie och Sofia med barn kommer hit och fikar sedan på eftermiddagen så ska jag och Emelie gå ner och bada med barna! :) ska bli trevligt, alltid roligt och prata lite skit! ;)

Ne nu måste jag fixa lite innan dom kommer!

/
S