2012-01-31
 18:57:08

Babysimmet -

Gick super bra! :) Gud va duktigt Vincent va idag! Idag tyckte han verkligen att det va roligt med övningarna som vi gjorde sist gång ville han bara göra som han ville. Men idag lyssnade han bättre på mig och det gick så bra att han tillochmed dök! :) Stolt mamma! Hoppas det går lika bra nästa gång! :)




Älsklingsongen i diskmasskinen<3




/
S
2012-01-31
 10:29:44

Jag är med och tävlar -

Om 3st namnnappar på http://alltomellen.blogg.se/2012/january/tavling-1.html?_tmp=307d9452482f5ef0798f69b81f9bbc1bad96d1d6 :)

/
S
2012-01-30
 22:33:41

Recept -

Tänkte jag skulle skriva receptet på soppan jag gjorde igår! (även idag ;) ) Tar ungefär 20-30 beroende på hur snabb du är i köket ;) 


Pasta soppa med tomater:

Du behöver

1pkt bacon
2st vitlöksklyftor
4-5 tomater
2 st buljongtärningar höns el kött
2dl pasta ex. snäckor,skruvar
2,5dl grädde
4,5dl vatten
cayennepeppar
basilika färsk el torkad
Svartpeppar
(Behövs inget salt då bacon och buljongtärningarna är salta)

Gör såhär: Fräs bacon med pressad vitlök. Finhacka tomaterna alt. kör i matberedaren (Har man inga tomater ta en burk med krossade men kommer smaka lite mer koncenverat. ) sedan tar du alla ingredienser och och blanda ihop. Låt koka till pastan är klar ungefär 10-15 min :) Klart för att ätas! :D

Den är sjukligt god!! Kryddig fast len i smaken. Passar mig perfekt! Och tar inte lång tid att göra det är nog det bästa!

Hoppas ni vågar prova! :)

/
S
2012-01-30
 11:25:33

Lugn dag -

Idag blir det en lugn dag. Ska ta en promenad i eftermiddag bort till shell och lämna en film bara och hälsa på Märtha! :)



Igår kväll va ingen rolig kväll! Började med att Vincent somnade i soffan och vaknade till lite men var fortfarande helt sömnig när pyjamasen skulle på och ny blöja. Vi gick upp och skulle lägga honom, då bröt det lös han gallskrek när vi la ner honom! Inget hjälpte, han va så ledsen och sög två sug på nappen spottade ut den, jag stoppade in den så höll vi på ett tag. Men så kom jag på att ja det är nog tänderna som håller på i överkäken för det va precis som han hade ont i munnen, så han fick en alvedon och sedan en liten stund efter det somnade han på mig. Och la honom sedan i han säng.
Kan säga att man är rätt hjälplös i dessa lägen!
Han har varit lite gnällig nu på förmiddagen så jag hoppas snart att dessa tänder kommer ut!

Nu sover prinsen och jag sitter framför datan. Ska tända i kaminen tänkte jag så det blir varmt och skönt! :)
2012-01-29
 17:07:53

Full upp ! -

Ja det kan man lugnt säga att det varit! Förmiddagen åkte vii och fikade hos Andreas mamma och gubbe. Sedan hem gjorde oss fördiga för att åka till överby en snabbis. Väl där handlade vi present till Märtha! :) Sedan blev det ett tv-spel och så lite mat och blöjor givetvis. Sedan hem igen.
Resten av kvällen spenderade jag i soffan. Andreas va iväg till en kompis ås han va hemma sent men då låg jag redan och sov för längesedan:)

Lördags så va vi bjudna på 25-års kalas hos Märtha! :) Men även på dagen på det fullt upp! Förmiddagen spendera jag med att hämta spån, sedan hem och bakade en kladdkaka, en sockerkaka med hallon och en plåt med kärleksmums. Sedan va kl så mycket så det va bara att hoppa in i duschen och fixa iordning sig för kalaset! Andreas och Vincent stannade till kl 21:00 men åkte sedan hem jag va kvar till kanske 23:30. Va ett väldigt trevligt kalas! :) Så tavk Märtha för ett super fint kalas!

Söndag fick sovmorgon till 9:00 sedan va det bara att gå upp pch börja förbereda allt inför mitt tupperware party! :) Började med att baka bröd, samtidigt som jag dammsög och skurade golvet och plockade undan han till och med åka till afäären och införskaffa de sista. Kl 12:00 kom gästerna och sitter nu i soffan efter att min mamma precis åkt. Har hunnit plocka undan allt och till och med gjort en SKIT god soppa!!! Som vi fick prova att göra i TP produkterna när hon hade en demo. Den va gudomligt god så den kommer jag göra fler gånger fast utan TP produkterna för det funkar alldeles utmärkt att göra ändå! :) Kan skriva recept längre fram! :)


Ne nu ska jag slappa till Irene Huss !







/
S
2012-01-26
 18:58:40

Stallet -

Har ni på eftermiddagen varit ute i stallet. Mockade och pysslade. Hade en liten diskution med Linus när jag skulle ta in honom då han vägrade att gå in i stallet. Men skam den som ger sig tog ca 5min så gav han sig :). Märks att han börjar bli lite mer hingstig nu! Men det ska allt gå å få bukt på han med.

Nu sitter jag och Vincent och väntar på att Andreas ska komma hem. Får väl kanske fixa något att äta med.
Funderar bara på vad man ska göra? Kanske pitabröd med tunna pannbiffar och fetaost,gurka,tomat,kebabsås och annat gott! MUMS :)




Lilla Linus :)

/
S
2012-01-26
 12:28:59

Lugnet före stormen -

Ja som rubriken lyder "lugnet före stormen" är det just nu. Lillefisen ligger och sover efter förmiddagens ärende. Hoppas han sover en liten stund till för sen är det full fart! :) Måste säga att han är extremt duktigt på att sysselsätta sig själv! så jag kan få greja lite, dock så får jag ju inte gå förlångt bort då ;)
Va hos BM idag och fixade lite och hon sa att det märks att det är en glad liten pojk. Och jag kan ju inte annat än att hålla med för han är oftast väldigt glad. Dock har han ju sinda dagarn han med men det har alla barn.

Idag ska jag ta och städa upp lite här hemma ska ju faktist ha hit folk på söndag för då är det Tupperwaer party :)
Hade ju ett i november men så såg jag att vecka 52-4 så fick man en smooth chopper :) Har velat haft en sådan men carit försnål. Men tog tillfället till akt och bokade ett party så nu får jag en sådan på bilden :)


Nu blir det lunch! :)


/
S
2012-01-25
 20:43:56

Jag är med och tävlar....



Jag är med och tävlar om detta halsbandet hos http://vyssanlull.se/2012/january/tavling-vinn-halsband-fran-efva-attling.html
Vill du också tävla klicka på länken ovan och följ instruktionerna :)


/
S


2012-01-25
 10:35:59

Bättre natt -

Natten som varit har Vincent sovit hela natten fram till någon gång efter 4:30 för då gick sambon upp till jobbet. efter det vakna han och ville ha välling sedan sov han till 8:20.
Bara så jäkla typiskt att jag skulle vara så åpen och äta upp en hel påse med torkade aprikoser! För jag försöker ju undvika godiset på veckorna så tänkte när jag va i affären att a men jag köper torkad frukt istället. A visst kan det är nog så mycket bättre. Inatt önskade jag till gud att jag istället hade ätit en hel godis påse vill jag lova! Hade så fruktansvärt ont i magen och det lät som ***. Så toaletten blev min bästa vän ett par timmar inatt. HAHA så nu vet ni det ;)

Idag kommer bästa Emma och Casper hit! :D

Så nu tänkte jag att jag skulle ta tag i att får ner julgardinerna!



/
S
2012-01-24
 20:03:16

Tisdag -

Idag har vi  varit på babysimmet för andra gången:) Vincent tycket det va kul... så länge han fick göra som han ville och leka med grejerna som fanns och hade lite svårt att koncentrera på övningen. Men som sagt han tycker det är grymt kul!
Sedan har vi slappat hela dagen har plockat undan lite och så. Tänkte jag skulle försöka få ner julgardinerna i köket men det rann ut i sanden.

Imorgon kommer min vän Emma hit och Casper med givetvis! Kanske ska gå en sväng till badhuset. Och givetvis kommer barna att härja runt! :)


En busig sötnos på annan dag jul <3
2012-01-23
 17:13:51

Måndag och ny vecka -

Ja då va de måndag igen, gud va helgen går fort! För fort måste jag säga.
Jag och Vincent började dagen med att gå till babycafét för fösta gången med Ellen och Wilma :) Gud va kul barna hade, Vincent han lekte och kröp runt och va lika vild som vanligt. Men efter en liten stund så hängde även Wilma på gud va dom busa. :) Full fart! Va där en bra stund sen gick vi hemåt och lilleman somna typ direkt för han va helt slut. Vi gick iallafall hem och hämtade filmerna jag hyrde igår så jag kunde gå och lämna tillbaka dom. Blev kvar där en stund och pratade med Helen.
Sedan påvägen hem tog vi svängen om ica och när jag står i kassan och ska betala då ser jag min vän Märtha som jag inte sett sen i december för hon har varit ute och rest så fick pratat med henne en bra stund! Hon har varit saknad!

Här kommer omdömena av filmerna som jag såg igår! :)

Första filmen vi såg heter Killer Elite med bland annat skådespelarna Jason Statham och Robert De Niro. Den va faktist riktig bra om man inte tycker om filmer med för mycket skjuta och döda! Den va även baserad på en sann historia stod det. Det va lagom mycket döda i den om man kan uttrycka sig så. Jag är inte så mycket för det där med en film som bara består av att skjuta ihjäl varanda. Så den får 4/5.



Den andra filmen vi såg var ju givetvis Smurfarna :) Jag älskar alla sådana här filmer som är animerade och tecknat! Jag kanske är barnslig med jag gillar allt sådan!
Den va helt okey tycker iallafall att den va helt klart se värd då smurfarna är något som funnit såpass länge så något man måste se. ;) Den får 4/5 den också då den hade bra handling och man fick sig ett litet skratt in emellanåt:) Helt klart sevärd.



Nu blir det tv!

/
S
2012-01-21
 21:45:47

Lördag kväll -

Ja just nu sitter jag i soffan och ska se på filmen The day after tomorrow.
Har varit som jag skrev tidigare idag hos bästa Emma och Casper! Gud va fort dom små liven ändrar sig! Helt sjukt, Vincetn kryper och är en riktigt liten klätter apa medans Casper går!! Det är helt sjukt vart har dom här 9 månaderna tagit vägen det undrar jag?
Ångrar att jag inte tog vägen om affären coh köpte mig något gott till ikväll men men.
Kan även meddela att det är ett riktgit skitväder ute!! Fy fan när jag körde hem gick bra mellan munkedal-fägelanda men sedan fägelanda-bäckefors va katastrof hal som en ål och vägen inte till pappa ska vi inte prata på va bara att hålla jämn fart och försöka hålla sig på vägen låg typ 40cm snö! Men det gick bra som tur va vägen sedan hem mellan bäckefors- mellerud va helt okey dock såg jag bara 2 meter framför bilen så tur att man kan vägen. :)

Ne nu ska jag kolla filmen sedan blir det att krypa till sängs!

God natt !

/

S
2012-01-21
 10:56:10

Lördag -

Idag vakna jag på helt fel sida. Kände när jag vaknade att det bara rök ur öronen och låg och irriterade mig på allt!!
Vet inte varöfr men kanske för att jag sovit kassat i flera nätter i rad. Men det kanske blir bättrte med dagen.
Idag vet jag inte vad jag och Vincent ska göra då min sambo Andreas ska iväg med en arbetskamrat och kompis på typ rally.
Så funderar på om vi ska ta en tripp upp till Emma, Casper och Magnus! :) Men får se det skulle ju kanske snöa nerigenom där.
Imorse när vi kommit upp så fick vi värsta rycker jag och Andreas, vi rev ut alla kuddar i hela soffan dammsög den noggrant och drog fram den så man kunde dammsuga under. fick även bytt ut julgardinerna i vardagsrummet! :) skönt att julen är borta i ett rum iaf, bara köket kvar!

Ska försöka att tvätta 2 maskiner med tvätt idag med för fy bövelen vad tvätt det blir! Fattar inte hur det kan bli så mycket tvätt?


Ne nu blir det frukost!

Ha en trevlig dag

/
S


Min sötnos när pappa spikade inne
2012-01-20
 20:57:25

Jag är med och tävlar -

Jag är med och tävlar om ett present kort på 400kr i butiken hjärtat mitt hos vyssanlull.se :)




http://vyssanlull.se/2012/january/tavling-vinn-presentkort-varde-400-kr-1.html#comment




/
S
2012-01-19
 10:19:24

Torsdag

Natten som varit har varit sådär, Vincent har legat och masat ända fram till 01:30 då fick han komma över till oss och lägga sig emellan oss och sten slockna. Men jag har sovit som en potta ****. Men förhoppningsvis så sover han bättre inatt :)

Tycker att ni som läser detta inlägg ska gå in på länken och rösta på mitt charmtroll! :)

http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/Vi-Foraldrars-Omslagstavling/Photo-competition-candidate-template-4652


Idag ska vi snart klä på oss och åka till banken sedan blir det nog en sväng till stallet.


/
S
2012-01-17
 18:12:15

Tisdag

Idag har det  varit en kul dag för min lilla prins! Första gången på babysimmet och han verkligen älskar det!! :)  Han va dock helt sult efteråt men sova var inte att tänka på. Lite välling sen återfanns energin. Haha
Imorgon blir det en lite tripp upp till en kompis i skogarna! Jösses känns som jag kommer köra vilse för har aldrig varit där förut men trevligt när jag väl hittat dit ;)

Ne nu står disken och väntar på mig!



Mamma´s buse

/
S
2012-01-16
 20:43:47

Måndag

Idag har det varit en lugnt dag, A eller en vanlig dag full fart på lilleman som vanligt :) Och nu på kvällen har vi varit inne hos grannen en sväng och fick god nybakt fika! Hon säljer även MaryKay som jag funderar på att börja med för att få lite extra pengar. Men är lite kluven så vi får se. Imorgon ska det bli en rolig dag då vi ska börja på babysim :) Ska bli så kul, jag och min bästa väninna var i badhuset förra veckan och Vincent älskade det!! Så hoppas han tycker det är lika kul imorgon! :) Ne nu ska jag ta och göra mig en stor kopp te sedan en macka och kl 21:00 slå jag över tv till kanal 5 för ett avsnitt av CSI NY.

God Natt!




/
S
2012-01-15
 18:22:35

Söndag = slappis dag!

Idag har det varit en ganska lugnt dag. Började med att Vilden gav mamma och pappa sovmorgon till kl 9:15! Uppskattas :) Har städat lite och polckat undan lite. Har även varit ute hos hästarna förut, longerade linus en sväng och han va super duktig!! Även när den store va ute på tur uppförde han sig suuper i boxen för första gången. (de andra gångerna har han försökt häva sig över! ).


Hittade en !!gammal!! bild ifrån när jag och en barndomskompis va ute och red en superfin vinterdag! :) Finns inget som slår detta!


2012-01-12
 13:32:58

Nytt år!

Har haft paus ifrån skrivandet! Har varit så sjukt mycket med julen och nyår.
MEN ! Nytt år Nya möjligheter!
Har lovat mig själv att försöka ge tusan i allt sött jag stoppar i mig på veckorna! Jag tänker inte sluta helt för något gott måste man unna sig :) !

Busen han ligger och sover en stund, Skönt för mig! Han är högt och lågt överallt hela tiden. Så det är ganska lungt och stillsamt när han sover.

Ne ska äta lite tänkte jag.

/
bye